През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана, предимно висока ...

През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана, предимно висока

Задават се облаци, вятър и дъжд в петък

През нощта ще доминира ясно време с раздрана, най-вече висока облачност. Ще е съвсем безшумно, в източните региони със слаб южен вятър. Минималните температури в множеството места ще са сред минус 1° и 4°.

Утре още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се усилва и вплътнява. Около обяд изначало тук-там в западните региони, а до вечерта и на изток ще превали. По-значителни по количество ще са преваляванията в крайните южни региони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до към 13°-14°. В останалата част от страната оптималните температури ще са най-вече сред 6° и 11°, предвижда дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология пред Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието към обяд облачността ще се усили. След обяд изначало в южните региони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни региони има нараснала възможност за по-значителни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни региони - 4 бала.

Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се усили. От запад на изток ще превали дъжд, над към 1600-1700 метра - сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества превалявания. В ранните утринни часове в западните региони е допустимо и на височина към 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

Източник: dnes.bg