През нощта ще преобладава ясно време, с по-значителна облачност над

...
През нощта ще преобладава ясно време, с по-значителна облачност над
Коментари Харесай

Слънчево и топло ще е в четвъртък, но пак ще вали

През нощта ще доминира ясно време, с по-значителна облачност над Северозападна България и тук-там там ще превали. В утринните часове тук-там в низините и котловините ще се образуват мъгли. Утре ще е най-вече слънчево, само че още веднъж към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб югозападен вятър. Ще е малко по-топло с оптимални температури сред 23° и 28°.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и едва ще се увеличи.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще има краткотрайни мъгли. След обяд ще се развие купеста облачност и на обособени места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-27°. Температурата на морската вода е 18-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, след обяд в доста региони – купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 11°.

В петък и събота вятърът ще се обърне от северозапад, ще бъде слаб.  Валежите в западната половина от страната ще намалеят, само че валежи, съпроводени с гръмотевици ще има на изток, повече в североизточните райони; на обособени места в планините в следобедните часове също ще превали временен дъжд. Ще се затопля и оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°.

В неделя вятърът ще бъде от север-североизток.  Отново на повече места из страната ще има валежи, съпроводени с гръмотевици, с по-голяма възможност в Северна България, западната част на Горнотракийската равнина и югозападните региони. Температурите напълно едва ще се намалят./ news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР