През нощта ще преобладава ясно време, но след полунощ над

...
През нощта ще преобладава ясно време, но след полунощ над
Коментари Харесай

Лято с температури до 30° и гръмотевични бури – какво време ни чака в края на септември

През нощта ще доминира ясно време, само че след среднощ над Западна България ще има ниска облачност или мъгла, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са сред 14° и 19°.
В четвъртък (21 септември) над Западна и Централна България облачността ще е забележителна и след обяд основно в планинските региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са от 22° - 24° в западните региони от страната до 28° - 30° на изток, където ще има повече слънчеви часове.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Привечер облачността ще се усили, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
В планините облачността ще е забележителна и след обяд тук-там в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан югозападен, по високите и открити елементи - мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 13°.
В петък (22 септември) ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над планинските региони, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°. 
В събота (23 септември) ще бъде слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб с южна съставния елемент.
Минималните температури ще са сред 13 и 18 градуса, а дневните - ще се покачват постепенно и в събота оптималните температури в по-голямата част от страната ще са към и над 30 градуса.
На 24 септември (неделя) над западната половина от страната атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, покачва се вероятността за краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици на повече места. В източните региони ще се задържи най-вече слънчево и температурите ще останат относително високи.
През първите дни от новата седмица от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали. Температурите ще се намалят и във вторник оптималните - ще са сред 23 и 28 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР