През нощта ще преобладава ясно време, но от изток облачността

...
През нощта ще преобладава ясно време, но от изток облачността
Коментари Харесай

От утре: Облаци скриват февруарското слънце, температурите падат

През нощта ще доминира ясно време, само че от изток облачността постепенно ще се усилва. В множеството региони ще е съвсем безшумно, в Източна България със слаб източен вятър, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще са сред нула и 5°, малко по-високи - в източните региони, в София - към 1°. 
Атмосферното налягане е и ще се задържи близо до междинното за месеца.
Утре преди обяд над западната половина от страната ще доминира слънчево време, до момента в който на изток облачността ще е забележителна. Сутринта тук-там в Горнотракийската равнина и по поречието на Дунав видимостта ще е понижена от мъгла. До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са от 8°-10° в североизточните, до 18°-19° в крайните югозападни региони, в София - към 14°.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, на обособени места - със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините от Западна България преди обяд ще доминира слънчево време, само че до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, най-вече юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 1°.
В петък ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че в множеството региони тя ще е най-вече забележителна, а на обособени места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще се намалят, само че ще се задържи топло за интервала. В събота облачността краткотрайно ще намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили. 
Вятърът от югозапад ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Температурите за малко, само че сензитивно ще се покачат. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР