През нощта ще преобладава ясно време, но до сутринта в

...
През нощта ще преобладава ясно време, но до сутринта в
Коментари Харесай

Топло и слънчево време ни очаква през следващите дни

През нощта ще доминира ясно време, само че до сутринта в Горнотракийската низина и котловините от Западна България ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан южен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София - към 3°. Атмосферното налягане ще се намалява и до вечерта ще е малко по-ниско от междинното за месеца.
Утре преди обяд тук-там в Южна България към момента ще има мъгла или ниска слоеста облачност, само че видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздира и след обяд над цялата страна ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток и с него дневните температури ще се покачат, оптималните ще са сред 13° и 18°, в София - към 13°.
Сутринта тук-там по Черноморието видимостта ще бъде понижена. През деня ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 9° и 12°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан югозападен, по високите и открити елементи - мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 1°.
В понеделник вятърът от юг ще се усили, ще е сдържан, северно от планините - мощен и стремителен. Температурите ще се покачат още и оптималните тук-там ще доближават и надвишават 20°. Облачността ще е най-вече забележителна, след обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд.
Във вторник южният вятър ще отслабне. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България. Ще се задържи топло за средата на март с минимални температури сред 5 и 10 и оптимални - сред 12° и 17°. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР