През нощта ще преобладава облачно, а в източната половина от

...
През нощта ще преобладава облачно, а в източната половина от
Коментари Харесай

Дъждът остава, но живакът скача до 25°

През нощта ще доминира облачно, а в източната половина от страната - и дъждовно време, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София - към 6°.

Атмосферното налягане ще остане без смяна, по-ниско от междинното за месеца.

Утре ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските региони - постоянно забележителна, и тук-там там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична активност.

До вечерта преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабва, а през нощта против четвъртък над доста региони и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, в София - към 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и дъждовно. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Привечер преваляванията ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, над към 1700 м - от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и през нощта против четвъртък облачността ще се раздира и понижава. Максимална температура на височина 1200 метра - към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, сутринта - съвсем безшумно, в обособени региони за малко - с понижена видимост. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в Североизточна България и по Черноморието - до към 8°. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е най-вече слаб, с него бързо ще се затопли и оптималните температури в доста региони ще са към и над 20°. Вечерта от запад ще се появи раздрана висока облачност.

В петък в западните региони дневните температури ще се намалят с 3 до 5 градуса, а в Централна и Източна България вятърът ще е сдържан, към момента от юг-югозапад и там ще остане топло - в обособени региони до към 25°. От северозапад облачността ще се усилва и след обяд на доста места, изначало в Западна България, а до среднощ против събота и в Централна, ще има превалявания от дъжд, вероятни са гръмотевици. (НИМХ)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР