През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще

...
През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще
Коментари Харесай

Леко захлаждане от утре следобед, над планините - облачно

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Утре ще е най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места в западната половина от страната ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, който до края на деня в множеството места ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 33° и 38°, в София - към 33°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 29° до 32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра 20°.

През идващите дни през страната ще премине едва изразено атмосферно разстройване. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след обяд. В четвъртък на обособени места в Северна и Западна България, а в петък - в Източна и планинските региони ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е слаб, в западните региони вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад, след това ще стане северен, а в източните ще остане с източна съставния елемент. Температурите ще се намалят напълно едва и в петък оптималните ще са сред 30° и 35°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР