През нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури

...
През нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури
Коментари Харесай

Слънчево и топло ще е времето до сряда, от четвъртък се за задава нова порция студ

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, в София - към минус 4°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

 

Утре ще е най-вече слънчево. На обособени места в низините и котловините краткотрайно видимостта ще е понижена. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София - към 9°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.
  
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  
  
В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 6°.
  
В сряда в доста региони ще бъде безшумно и в низините и котловините в нощните часове и преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В планините и планинските региони, а след обяд в по-голямата част от страната, ще бъде слънчево и с високи за декември температури - оптимални сред 9° и 14°; по-ниски ще остават в западната част на Дунавската низина и в обособени региони в Горнотракийската равнина.

 

Минималните температури ще са най-вече сред минус 4° и 1°. 

 

В четвъртък с увеличаване напразно от северозапад за малко ще проникне порция леден въздух. Облачността ще се усили, тук-там, основно в Северна България, ще превали дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета - и сняг. Минималните температури ще останат без основна смяна - близки до 0°, а дневните ще се намалят с 3-4 градуса и оптималните ще са сред 5° и 10°. (НИМХ)

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР