През нощта ще е предимно ясно, в повечето райони -

...
През нощта ще е предимно ясно, в повечето райони -
Коментари Харесай

Слънцето ни се усмихва, времето се затопля

През нощта ще е най-вече ясно, в множеството региони - безшумно. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°.

Утре ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 15° и 20°, по-ниски в крайните източни региони, в София - към 16°. Това заяви за " Фокус " дежурният синоптик от НИМХ Георги Цеков. 

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8° - 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще има незначителна висока облачност, която по здрач над западните региони ще се вплътни. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 3°.

Атмосферното налягане бързо ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

През нощта против сряда облачността ще се усили и в средата на седмицата ще бъде облачно. От запад ще стартират превалявания от дъжд, които последователно ще обзет цялата страна. В сряда към момента ще е с високи температури, оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 10° и 15°, само че денем вятърът ще се ориентира от северозапад, през нощта против четвъртък и ще се усили, а с него бързо ще става студено. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В четвъртък в Западна България преваляванията ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има нараснала възможност да са обилни по количество. Вятърът ще е сдържан от северозапад, в Източна България след обяд от североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход - от минус 1°, 0° до 5°-6°. В петък в западната половина от страната вятърът сензитивно ще отслабне, в източната ще е от север-североизток, към момента слаб до сдържан. От запад облачността ще се раздира и ще понижава, а над източните региони ще остане забележителна, тук-там със слаби валежи от дъжд. Дневните температури още веднъж ще се покачват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР