През нощта ще е предимно ясно, в четвъртък преди обяд

...
През нощта ще е предимно ясно, в четвъртък преди обяд
Коментари Харесай

Утре на отделни места ще превали

През нощта ще е най-вече ясно, в четвъртък преди обяд - слънчево. По-късно денем облачността краткотрайно ще се усили, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 6 и 11 градуса, оптималните - най-вече сред 20 и 25 градуса. Вечерта и през нощта против петък вятърът в източните региони ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще стартира да нахлува относително студен въздух. Превалявания ще има на повече места, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд облачността ще се усили, само че денем вероятността за превалявания е дребна. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Вечерта и през нощта против петък, с насочване напразно от североизток, ще нахлува студен въздух; от север на юг ще превали.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево, само че по-късно денем облачността ще се усили и ще е по-често забележителна. На места, основно в масивите в западната половина на страната, ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

В петък дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 15 и 20 градуса. На места ще има валежи от дъжд, в обособени региони - съпроводени с гръмотевици.

Привечер и през нощта против събота облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време, вятърът в западната половина от страната ще стихне и сутринта ще е относително хладно.

През деня в събота, а по-късно и в неделя ще бъде слънчево и бързо ще се затопля; температурите още веднъж ще доближават, тук-там и ще надвишават 20 градуса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР