През нощта ще е предимно ясно. По Черноморието и на

...
През нощта ще е предимно ясно. По Черноморието и на
Коментари Харесай

Трещи и вали от понеделник, температурите падат

През нощта ще е най-вече ясно. По Черноморието и тук-там, основно в Горнотракийската равнина ще е мъгливо, само че до обяд мъглите ще се разсейват. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Боряна Маркова.

Утре ще доминира слънчево време с висока облачност, след обяд – забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 7° до 12°, а оптималните - сред 23° и 28°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

По Черноморието остава мъгливо, само че след обяд мъглата ще се разсейва. Временно вятърът ще се ориентира от север-северозапад, само че след обяд още веднъж ще се ориентира от югоизток и ще е слаб до сдържан. Максимална температура на въздуха – сред 10° и 12°, температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините облачността ще е забележителна, най-вече висока. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, по високите елементи от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – към 18°, на 2000 метра – към 10°.

В понеделник сутринта ще има забележителна висока облачност, а денем от запад облачността ще се снишава и по-късно тук-там в Западна България ще превали дъжд. Дневните температури ще намалят. Във вторник и сряда над доста региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има валежи, съпроводени и с гръмотевици. В сряда вятърът ще бъде северозападен. Температурите към този момент ще са близки до нормалните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР