През нощта ще е предимно ясно, но от запад високата

...
През нощта ще е предимно ясно, но от запад високата
Коментари Харесай

Краткотрайни, но интензивни валежи на места в събота, възможни са и градушки

През нощта ще е най-вече ясно, само че от запад високата облачност ще се усилва. В събота ще доминира слънчево време . Около и след обяд над западната половина от страната, а през нощта против неделя и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
 
Ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания , съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно . Ще има условия за градушки.

Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, само че по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Минималните температурите ще са от 8 до 13 градуса. Ще е топло, с оптимални температури 24 и 29 градуса, по-ниски по Черноморието - 15-17 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е по-ниско от междинното за април.
 iStock/Getty Images
Жълт код е разгласен в области в Западна и Централна България . Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град . В тези региони атмосферата ще е неустойчива. Около и след обяд ще има гръмотевични стихии с краткотрайни превалявания от дъжд, увеличаване напразно и градушки. На места явленията краткотрайно ще са интензивни, предизвестяват синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).-->
 Национален институт по метеорология и хидрология
В планините доминира слънчево време , след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно . Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м към 17 градуса, на 2000 м - към 10 градуса.
 iStock/Getty Images
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са към 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, без основни превалявания . Дневните температури едва ще се намалят.
 iStock/Getty Images
Новата седмица ще стартира със забележителна облачност. В понеделник краткотрайни валежи ще има единствено на обособени места, основно в планинските и североизточните региони. В Западна България вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне, в Източна ще бъде от юг-югозапад. Във вторник от запад на изток ще превали, тук-там с гръмотевици. Със запад-северозападен вятър температурите ще се намаляват.
 iStock/Getty Images
В сряда и четвъртък вятърът ще се резервира и ще бъде относително хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 17 и 22 градуса. Облачността ще е променлива, през първия ден по-често забележителна. Ще има и краткотрайни превалявания, само че на малко места. В петък вероятността за превалявания е по-малка, ще има и повече слънце. Вятърът за малко ще стане югозападен и дневните температури ще се покачат.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР