През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните

...
През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните
Коментари Харесай

НИМХ предупреждава: В сряда до обяд слънце, но после...

През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. Минималните температури в множеството региони ще са сред 8° и 13°. Утре над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, само че от запад облачността, най-вече висока, ще стартира да се усилва.

След обяд над западните региони ще се усили и междинната облачност и на обособени места първо в планинските региони, по-късно и на повече места в Западна България ще превали едва.

Ще духа слаб вятър най-вече от югоизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°. През нощта против четвъртък на обособени места са вероятни и по-интензивни феномени. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Това заяви дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините сутринта ще е най-вече слънчево, само че още към обяд над западните региони, а до вечерта и над централните облачността ще се усили. Само на обособени места в масивите в Западна България ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра височина ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°.

В четвъртък от запад на изток ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно в планинските региони в Западна и Централна България, ще превали; допустимо е и да прегърми. В петък ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд, съвсем без превалявания. Ще духа слаб южен вятър и оптималните температури ще са близки до 30°.

В събота южният вятър ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините, където минималните температури ще са високи: до 15°-20°, а дневните в Източна България ще надвишават 30°.

В следобедните часове в събота над доста региони в Западна и Централна България ще се развие забележителна купеста облачност, покачва се вероятността за интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевици. От запад температурите ще се намалят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР