През нощта ще е предимно облачно, над Източна България с

...
През нощта ще е предимно облачно, над Източна България с
Коментари Харесай

Времето се захлажда, ще вали дъжд и ще има гръмотевици

През нощта ще е най-вече облачно, над Източна България с превалявания от дъжд. Преди обяд в източните региони облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили. На доста места в Централна и Западна България ще има превалявания от дъжд, след обяд в югозападните региони - съпроводени с гръмотевици, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от 8° до 13°, а оптималните – сред 17° и 22°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за април.

Преди обяд краткотрайно ще се намали, само че след обяд ще се покачва. По Черноморието преди обяд ще е облачно с превалявания от дъжд. Около и след обяд облачността ще се раздра, само че на обособени места още веднъж ще превали. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 2000 метра от сняг. Ще духа сдържан, по билото на Стара планина мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 4°.

През нощта против събота облачността от югозапад ще понижава, вятърът ще отслабне, тук-там в западната половина и ще стихне. През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. В събота сутринта ще е относително хладно, с минимални температури 4°-9°, само че денем ще стартира бързо стопляне и в неделя оптималните ще са сред 22° и 27°.

В понеделник ще остане топло и най-вече слънчево, само че към и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР