През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре преди

...
През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре преди
Коментари Харесай

Дежурният синоптик в БАН съобщи ще продължи ли затоплянето

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Утре преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в източните и планинските региони ще превали. В Дунавската низина ще духа до сдържан западен вятър. Затоплянето ще продължи и в следобедните часове в равнините и низините ще бъде горещо. Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°. Това заяви дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев, представен от " Фокус ". Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове с развиване на купеста облачност. Вероятността за дъжд е дребна. След обяд ще се появи до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 24-29°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи – до мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 16°.

През идващите дни до края на тази седмица оптималните температури ще са над 30°; в равнините и низините след обяд ще бъде горещо. Ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в събота, когато с до сдържан северозападен вятър за малко ще проникне студен въздух. На обособени места в западната половина от страната ще превали и прегърми.

По Черноморието ще духа бриз и дневните температури ще остават малко по-ниски от тези навътре в страната.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР