През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури

...
През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури
Коментари Харесай

Ето какво време се задава – обратът започва в...

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще бъдат сред 10° и 15°. Утре ще е най-вече слънчево и топло за края на септември.

Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан вятър от запад, в Източна България – от юг. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-30°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Това заяви дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен западен вятър.

Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра – към 14°. Във вторник и сряда ще бъде най-вече слънчево и топло за интервала.

Първия ден ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър и дневните температури, основно в североизточната половина от страната, едва ще се намалят.

Втория ден вятърът ще се обърне от юг-югозапад и оптималните температури още веднъж ще са над 25°, на обособени места ще доближават и до 30°-31°.

Преобладаващите минимални и двата дни ще са сред 11° и 16°.

В четвъртък в Източна България вятърът ще остане югозападен и дневните температури там ще са високи. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане.

Облачността ще се усилва, след обяд и през нощта против петък тук-там в западните региони ще превали, допустимо е и да прегърми.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР