През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утрото

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утрото
Коментари Харесай

Времето продължава да поднася изненади

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утрото ще бъде студено с минимални температури сред минус 5° и 0°, тук-там в котловините и по-ниски. В София минималната температура ще е към минус 3°, съобщи за " Фокус " дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология  Мартин Славчев.

През деня ще е най-вече слънчево, преди обяд с краткотрайни нараствания на облачността над източните региони от страната, само че ще остане без превалявания. След обяд ще духа слаб северозападен, в Източна България - северен вятър. Максималните температури ще са сред 8° и 13°, в София - към 8°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, само че сутринта тук-там видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб, след обяд - до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°, малко по-високи от температурата на водата. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от междинното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 16.02.2023, 17.02.2023 и 18.02.2023

През идващите дни стоплянето ще продължи. След краткотрайно намаляване, в четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, в петък - в Дунавската низина от северозапад, сдържан. Времето ще бъде слънчево, в четвъртък сутринта ще е съвсем безшумно и на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. В петък ще има краткотрайни нараствания на облачността, висока и междинна. В събота вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили. Сутрешните температури ще се покачат и минималните ще са най-вече сред 1° и 6°, дневните ще са по-високи от естествените, ще надвишават 15°. Облачността ще бъде променлива, по-често забележителна, на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР