През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо и

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо и
Коментари Харесай

Хладно време и валежи през новата седмица

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно и след среднощ в низините и котловините ще се образуват мъгли, кaто по поречието на река Дунав и в Северозападна България, областите с жълт код, ще се задържи мъгливо и през по-голямата част от утрешния ден.

Минималните температури в неделя заран ще са сред -3° и -2°, по-високи в Източна България - до към 10°.

Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 10° и 15°, по-ниски ще останат в регионите с трайна мъгла.

Слънчева ще бъде неделята и в планината. Там ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 8 до 13 градуса.

В равнинната част от Балканите ще е облачно и мъгливо, а в планинските региони - слънчево. Валежи ще има по адриатическото крайбрежието.

Дъжд ще вали и в страните към Алпите и в Централното Средиземноморие, по-значително в Северна Италия. Над Западна Европа ще е облачно, а на Пиренеите - най-вече слънчево. В Прибалтика, Полша, Чехия, Словакия и Украйна ще бъде най-вече слънчево.

У нас при започване на новата седмица с сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток ще нахлува леден въздух. Ще има превалявания от дъжд, в понеделник в Северна и Източна България, във вторник - и в Южна. В сряда ще е съвсем без превалявания, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността.В четвъртък температурите краткотрайно ще се покачат, само че на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР