През нощта ще бъде почти без валежи и ще има

...
През нощта ще бъде почти без валежи и ще има
Коментари Харесай

Времето става все по-мрачно, а утре даже и ще…

През нощта ще бъде съвсем без превалявания и ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб, най-вече юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 11° и 16°.

Утре облачността ще е забележителна и основно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. На обособени места в Северна България ще прегърми.

Вятърът, към обяд в Западна България, а до среднощ и в крайните източни региони, ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен.

Максималните температури ще са сред 21° и 26°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, след обяд ще стартира да се покачва, заяви за дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, тук-там с най-вече слаби превалявания. Вятърът ще е до сдържан от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха 21-25°.

Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето най-често ще бъде 3 бала. Над планините ще доминира облачно и мъгливо време.

На доста места към и след обяд ще превали, на обособени места и ще прегърми. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен западен вятър.

Максимална температура на височина 1200 метра – към 17°, на 2000 метра – към 9°.

В петък към момента на обособени места в източните региони и Рило-Родопската област ще превалява слаб дъжд, само че от запад облачността ще се раздира, до вечерта ще намалее до незначителна.

Ще остане прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър. През почивните дни ще доминира слънчево време.

По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в събота преди обяд над Източна България, без превалявания. Вятърът ще отслабне, в доста региони, изначало в западната част от страната, след това и на изток, и ще стихне.

Преобладаващите минимални температури ще са сред 9° и 14°, в събота – с градус-два по-ниски. В неделя оптимални - сред 23° и 28°.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР