През нощта ще бъде облачно и в югозападните райони ще

...
През нощта ще бъде облачно и в югозападните райони ще
Коментари Харесай

Тази седмица отново ще вали сняг, за утре е обявен жълт код за обилни валежи в 9 области на страната

През нощта ще бъде облачно и в югозападните региони ще завали дъжд, на обособени места със обилни количества. В Горнотракийската равнина и в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър.

Във вторник ще бъде облачно, основно в Южна България с превалявания от дъжд . На места в Източните Родопи и в югоизточните региони преваляванията ще бъдат обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Максималните ще са сред 8° и 13°, в София - към 10°, съобщи Дарик.

В 9 области на страната е разгласен жълт код за значителни превалявания .

Предупреждението е в действие за областите:

Бургас
Ямбол
Хасково
Стара Загора
Пловдив
Кърджали
Смолян
Пазарджик
Благоевград


Над Черноморието ще бъде облачно, преди обяд и с понижена видимост. След обяд основно по южното крайбрежие ще завали дъжд, тук-там и с по-значителни количества. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600 m – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е към 4°, на 2000 m - към 0°.

През идващите дни ще се задържи най-вече облачно . В сряда преваляванията ще отслабнат, а в доста региони краткотрайно ще спрат. В четвъртък от запад още веднъж ще завали и вероятността за обилни превалявания още веднъж се покачва. Вятърът ще е до сдържан от североизток. Температурите ще се намаляват и в четвъртък минималните ще са сред 1° и 6°, а оптималните - от 3°-4° в северните до 11°-12° в югозападните региони.

Със захлаждането в четвъртък след обяд и през нощта против петък тук-там в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР