През нощта ще бъде облачно и дъждовно. Почти тихо с

...
През нощта ще бъде облачно и дъждовно. Почти тихо с
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: Идва кратко влошаване на времето, обявен е жълт код

През нощта ще бъде облачно и дъждовно. Почти безшумно с минимални температури сред 5° и 10°, в София - към 7°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Синоптиците предизвестяват, че през нощта и на следващия ден до обяд се чакат обилни превалявания в част от западната половина на страната. Жълт код за евентуално рисково време и дъжд е разгласен в 8 области - София област, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Ловеч.

 времето 22 март
Национален институт по метеорология и хидрология

Утре облачността ще бъде забележителна, само че от запад преваляванията ще отслабват, след обяд и ще стопират, най-късно в източните региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 9° и 14°. В София - към 11°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд. Привечер ще отслабват и спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под към 1800 метра - от дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

В четвъртък от запад облачността ще се раздира и понижава, преди обяд над източните региони ще бъде към момента забележителна, на обособени места там ще превалява. Вятърът ще е слаб - от североизток, вечерта ще се ориентира от юг. Сутринта - хладно, с минимални температури най-вече сред 1° и 6°, в обособени котловини - с понижена видимост. През деня ще се затопли и оптималните температури ще бъдат сред 13° и 18°.

В петък ще бъде най-вече слънчево, съвсем безшумно. Сутринта тук-там в низините видимостта ще е понижена. Затоплянето ще продължи. На места дневните температури ще надвишават 20°, по-ниски ще остават по Черноморието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР