През нощта със силен северозападен вятър през страната ще премине

...
През нощта със силен северозападен вятър през страната ще премине
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време със силен вятър в 12 области в стра...

През нощта със мощен северозападен вятър през страната ще премине бърз леден атмосферен фронт. На места от север на юг ще превали сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, в София - към минус 3°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Във вторник ще остане прохладно, въпреки че вятърът ще отслабне и ще бъде сдържан, в Дунавската низина и западните региони от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските региони по-често забележителна и там на обособени места ще прехвърча сняг.



В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Ще застудее и оптималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в София - към 1°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за януари.

Жълт код за рисково време е разгласен в 12 области в страната. Предупреждението за мощен вятър е за София област, Пазарджик, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР