През нощта са работили 137 снегопочистващи машини в София. Към

...
През нощта са работили 137 снегопочистващи машини в София. Към
Коментари Харесай

137 снегорина са почиствали София през нощта

През нощта са работили 137 снегопочистващи машини в София. Към момента всички съществени пътни артерии са обработени със соли срещу замръзване, както и част от вътрешнокварталните улици, заяви Българска национална телевизия. Градският превоз се движи по нормалните си направления.

Органите на реда приканват да се кара деликатно, с оборудвани за снежната конюнктура коли, със съобразена скорост и спазвайки безвредна отдалеченост.
 Студено! Жълт код
Студено! Жълт код

Прогноза за времето

Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града, правят обработки със смеси против замръзване, както и избутване на сняг заради изобилните превалявания . Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни сектори и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на Околовръстен път и " Самоковско шосе ".

Започна и почистването на съществени улици в кварталите в някои региони като " Лозенец ", " Витоша ", " Овча Купел " и стръмни сектори в " Слатина ". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в регион " Панчарево ".

Извършва се и опесъчаване и разчистване на планинските пътища на Природен парк " Витоша ": " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златните мостове ".

В момента градският превоз в София се движи на всички места по нормалните си направления.

Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат.

Напомняме на водачите на коли да употребяват транспортните средства, оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР