През нощта с умерен и временно силен, северозападен, в Източна

...
През нощта с умерен и временно силен, северозападен, в Източна
Коментари Харесай

Внимание! Студът идва до часове, очаква се да натрупа сняг

През нощта с сдържан и краткотрайно мощен, северозападен, в Източна България - североизточен, вятър ще нахлува леден въздух. Валежите от дъжд ще обзет страната, като в Северна и Западна България бързо ще преминат в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.
Утре в цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде сдържан и краткотрайно мощен и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, с повсеместни превалявания най-вече от сняг, преди обяд в Югоизточна България и крайните югозападни региони - от дъжд, само че със захлаждането и там бързо ще премие в сняг. Ще се образува снежна завивка, в множеството региони - сред 5 и 10 см; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където има условия преваляванията да са обилни, дебелината на снежната завивка ще доближи до 25-30 см. В Дунавската низина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Сутринта температурите ще бъдат сред нула и 5°, денем ще се намаляват и към 14:00 часа ще бъдат сред минус 3° и 2°. През нощта против неделя от север преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират.
Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания, като до обяд и по южното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимални температури - сред нула и 5°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще се образува снежна завивка. По проходите ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен, североизточен, а по билата - югозападен, вятър. Температурите ще се намаляват и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 7°.
В неделя сутринта към момента тук-там в Рило-Родопската област ще превалява слаб сняг, само че бързо ще спре. Облачността ще се раздира и понижава, над доста региони до най-вече слънчево. В по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, единствено в източните региони ще остане до сдържан от север. Студено време с минимални температури сред минус 9° и минус 4° и оптимални - сред нула и 5°. В понеделник времето ще бъде най-вече слънчево, сутринта ще е студено, а дневните температури ще се покачат с 4-5 градуса. Преди обяд на обособени места в низините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР