През нощта, с преминаването на пореден студен атмосферен фронт, от

...
През нощта, с преминаването на пореден студен атмосферен фронт, от
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Сняг вече вали на места, карайте внимателно

През нощта, с прекосяването на следващ леден атмосферен фронт, от запад на изток ще има превалявания от дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Предбалкана, високите западни полета и Лудогорието дъждът към този момент минава в сняг.

Слаб сняг започна да вали в Пампорово, съгласно информация от Планинската избавителна работа и фрагменти от видеокамерите в курорта. Обилна снежна завивка към този момент не се е образувала, побелели сектори се виждат в региона на вр. Снежанка. Информация и фотоси за заснежаване по пътя през прохода " Превала " се появиха в локални групи в обществените мрежи. От Областното пътно ръководство обявиха, че пътната конюнктура е естествена, тук-там вали суграшица.

Сняг заваля и на прохода „ Петрохан ”. Очаква се в идващите 24 часа зимната пътна конюнктура да се утежни. В региона има и мъгла. 

Към момента снежната завивка на прохода е напълно дребна. До часове температурите ще се намалят. Има възможност от снегонавявания.  

„ Обстановката е зимна. Призовавам водачите да се преценяват със съответните метеорологични условия и да карат деликатно ”, сподели за NOVA Володя Вълов, шеф на ОПУ-Монтана.

До сутринта в планинските региони ще се образува снежна завивка, има условия и за снегонавявания. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, най-късно сутринта в крайните югоизточни региони. Ще бъде сдържан и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са от към нулата в Софийско и тук-там в Предбалкана, до 12-13 градуса по Южното Черноморие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР