През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон валежите от

...
През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон валежите от
Коментари Харесай

Пролетта идва след часове - но вижте с какво снежно време

През нощта, с прекосяването на нов средиземноморски циклон преваляванията от запад ще се засилват. С понижението на температурите на доста места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили, в Източна България ще е сдържан, краткотрайно и мощен. По-късно денем от юг-югозапад преваляванията ще стопират и облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево време. Минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°, в югозападните региони и по Черноморието до 5°-6°, оптималните ще са в необятни граници: от 3° в Североизточна България до 15°-16° в крайните южни региони. Начало на астрономическата пролет в 18 ч. и 15 мин. на 20.03.2018г. 

Над планините ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа мощен, по билата плевел запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7°-13°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР