През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите от

...
През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите от
Коментари Харесай

Вижте с какво време ще посрещнем астрономическата пролет

През нощта, с прекосяването на нов средиземноморски циклон, преваляванията от запад ще се засилват. С понижението на температурите на доста места в Северна и по високите котловинни полета на Западна България ще завали сняг, в останалата част от страната - дъжд. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили, в Източна България ще е сдържан, краткотрайно и мощен. По-късно денем от юг-югозапад преваляванията ще стопират и облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево време, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.
Минималните температури ще са най-вече сред минус 2 и 3, в югозападните региони и по Черноморието - до 5-6 градуса; оптималните ще са в необятни граници: от 3 градуса - в Североизточна България, до 15-16 градуса - в крайните южни региони.
Над Черноморието ще има забележителна облачност, с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.
Над планините ще доминира облачно време, на доста места - с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа мощен, по билата - плевел, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4, на 2000 метра - към минус 2 градуса.
И през идващите дни времето ще остане доста динамично, с условия за превалявания и вятър, изменящ се по посока и скорост. В сряда облачността още веднъж бързо ще се усили. Преваляванията ще са слаби и основно тук-там в Западна България и северните райони; ще са най-вече от дъжд, в крайните северозападни - от сняг. Вятърът краткотрайно ще се обърне от юг-югоизток, ще се усили, изключително в Източна България.
За малко ще се затопли, по-съществено - в източната половина от страната, само че по здрач и през нощта против четвъртък, изначало от северозапад, след това - и от североизток, ще нахлува леден въздух.
Ще стартират нови превалявания, които бързо ще обзет цялата страна; има нараснала възможност да бъдат обилни - в Северна България и високите котловинни полета ще вали сняг, в по-голямата част от Горнотракийската равнина - към момента дъжд. В композиция с вятъра от североизток на доста места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР