През нощта с предимно умерен вятър от северозапад ще прониква

...
През нощта с предимно умерен вятър от северозапад ще прониква
Коментари Харесай

Синоптици обещават леко захлаждане от утре у нас

През нощта с най-вече сдържан вятър от северозапад ще прониква студен въздух. Над Северна България и планинските региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.
Утре с до сдържан вятър от северозапад, в източната половина от страната от североизток ще продължи да прониква студен въздух.
Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се местни интензивни превалявания и градушки. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 28 и 33 градуса.
Такава е прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология, съобщи Българска телеграфна агенция.
Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще е 27-29 градуса. Температура на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по билата и мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 23 градуса, на 2000 метра - към 15 градуса.
И в петък в следобедните часове в доста региони в Западна и Централна България ще превали и прегърми. На обособени места явленията краткотрайно ще са интензивни, вероятни са и градушки. В събота ще доминира слънчево време, към и след обяд с купеста облачност, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Температурите още веднъж ще се покачат.
СподелиПриятел
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР