През нощта руснаците са нанесли удари с дронове камикадзе и

...
През нощта руснаците са нанесли удари с дронове камикадзе и
Коментари Харесай

Киев: На ръба сме на ядрена катастрофа, руснаците удариха точно до Хмелницката АЕЦ

През нощта руснаците са нанесли удари с дронове камикадзе и ракети в непосредствена непосредственост до Хмелницката АЕЦ в Украйна. Според очевидци гърмежите са разтресли близките здания, както и самата АЕЦ. Украинските медии пишат, че ситуацията е било на ръба на нуклеарна злополука.

Взривът е увредил дограмата на административния и лабораторния корпус на нуклеарното оборудване, оповестява енергийното министерство на страната, представено от УНИАН и " Фокус ".

" През нощта врагът нападна територията покрай Хмелницката атомна електроцентрала. В резултат на детонацията бяха развалени прозорци в административните и лабораторните здания ", се споделя в известието.

От ведомството не дават информация за потърпевши. Освен това, заради щета на електропроводи, 1860 консуматори са били ставени без ток в градовете Славута и Нетишин, Хмелницка област. Възстановителните работи ще стартират незабавно щом енергетиците бъдат позволени до мястото на повредата.

Според специалисти задачата на съветските сили са били трансформаторните подстанции, посредством които нуклеарната централа се подключва към енергийната система на страната. Стратегията на Русия е да повтори миналогодишните удари, когато бе развалена забележителна част от енергийната инфраструктура на Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР