През нощта руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в

...
През нощта руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в
Коментари Харесай

Русия нанесе удар по електропреносната мрежа на Украйна


През нощта съветските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области на Украйна и е допустимо да се стигне до спомагателни ограничавания в доставките на електрическа енергия, заяви през днешния ден операторът на украинската система за електроснабдяване " Укренерго ", представен от Ройтерс.

" Повредено е оборудването на главната мрежа на украинската енергийна система в централните области ", се споделя в изказване в " Телеграм ". През последните седмици Русия ускори ударите си по основна украинска инфраструктура, в това число по електропреносната мрежа, оставяйки милиони хора без електричество и отопление за дълги интервали от време с наближаването на зимата.

Властите на анексирания от Русия Кримски полуостров оповестиха по-рано, че през тази нощ електроцентрала на полуострова е била подложена на нахлуване с дрон, което обаче не е предизвикало съществени вреди, съобщи Франс прес. " Днес през нощта бе осъществена офанзива с безпилотен аероплан против топлоелектрическата централа в Балаклава ", съобщи в " Телеграм " губернаторът на Севастопол Михаил Развитиев. " Трансформаторът е понесъл минимални вреди. Няма потърпевши ", разясни той.

Русия желае да откъсне Украйна от окупираната от съветската войска нейна атомна централа в Запорожие, най-голямата в Европа, в случай че Киев не заплаща на Москва за създаденото електричество, съобщи неотдавна един от съветските вицепремиери, Марат Хуснулин. Думите му удостоверяват изявления на съветски представители през последните седмици, намекващи, че Русия приготвя продължителна окупация и даже анексиране на южните райони на Украйна, които управлява - региона на Херсон и огромна част от региона на Запорожие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР