През нощта Русия попадна под масирано нападение с над 50

...
През нощта Русия попадна под масирано нападение с над 50
Коментари Харесай

Морозовск, Ейск и Енгелс: Три ключови военни летища в Русия попаднаха под масирана атака с дронове

През нощта Русия попадна под масирано нахлуване с над 50 безпилотни летателни апарата, като измежду атакуваните обекти са три града с военни летища - Морозовск, Ейск и Енгелс. " Фокус " показва главната информация към ударите, показана от Министерството на защитата на Руската федерация, Telegram канала SHOT, съветските медии, както и от OSINT откривателя MT Anderson.

Руското военно ведомство разгласи, че през нощта екипите за Противовъздушна отбрана в страната са свалили 53 дрона: в Ростовска област - 44; в Краснодарския край - 6; в Саратовска област - 1; в Курск - 1; в Белгородска - 1.

В същото време в три града, измежду горепосочените съветски райони, са чути детонации в регионите, в които са ситуирани летища на Върховен касационен съд на Русия - Морозовск в Ростовска област, Ейск в Краснодарска област и Енгелс в Саратовска област.

Морозовск

В Ростовска област е атакувано военно летище в Морозовск. Регионалните управляващи към този момент не са удостоверили информацията, само че рапортуваха за свалени дронове и спирания на електрозахранването в региона.

Градът, ситуиран на 300 километра от границата с Украйна бе първият, който попадна под офанзива нощта. Местни поданици оповестяват за повече от 60 детонации. Близо до Морозовск има военно летище, където е основан съветският 559-и гвардейски авиационен полк.

OSINT откривателят MT Anderson заяви, че към 4 април 24 изтребителя Су-34 и три самолета Су-35 са били ситуирани във въздушната база в Морозовск. Според други открити източници на летището са основани фронтови бомбардировачи Су-24 и Су-24М.

Ейск

В град Ейск, Краснодарски край, който се намира на 150 километра от Украйна, са чути минимум 10 експолизии след 03:00 часа локално време. Местните Telegram канали рапортуваха, че " съветската противовъздушна защита е работила над града “.

Освен мощни детонации, в Ейск са чули и тон от картечна пукотевица в региона на локалното летище и боен лагер. В западната част на града има огромно летище, където е дислоциран 959-ти авиационен полк, част от 1-ва гвардейска смесена авиационна дивизия. Въоръжението на полка се състои от фронтови бомбардировачи Су-24.

Още през октомври 2022 година анализатори демонстрираха, че летището се употребява интензивно от съветската войска и заради близостта си до Украйна (намира се на 150 километра от бойната линия в посока Запорожие) служи като предна въздушна база - в първата година на войната там бяха дислоцирани Су-34, най-малко 7 Су-25, по два Ил-38, Ан-26, Су-30СМ, Ту-134УБЛ, Ан-72⁣, както и един Бе-200ЧС.

Летището в Ейск се употребява за осъществяване на бойни задания на частта на тактическата авиация на 4-та войска на съветските Военновъздушни сили. В предишното там оттова са нанасяни удари против Мариупол.

Енгелс

В Саратовска област бе обявено за детонации в Енгелс (разстоянието от Украйна е към 700 километра), където се намира базата на стратегическите бомбардировачи. Местните управляващи настояват, че " попадения не е имало “. Очевидци настояват, че към 05:00 часа са чули пукотевица, след което е имало мощен гърмеж. Тогава се е задействала и сирена.

Това е главното летище на съветската стратегическа авиация. Само там са основани бомбардировачи Ту-160. Авиобазата, публично наречена " Енгелс-2 “, е дом на 121-ви гвардейски Севастополски и 184-ти тежкобомбардировъчен авиационен полк, които са въоръжени надлежно със стратегически бомбардировачи Ту-160 и Ту-95МС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР