През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще

...
През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще
Коментари Харесай

Повече слънце в неделя, какво време ни очаква през новата седмица

През нощта разкъсването и понижението на облачността от северозапад ще продължи, а вятърът ще отслабне.

Утре ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в южните и източните региони ще превали.

Ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България - източен вятър. Максимални температури сред 22 и 27 градуса, в София към 22 градуса.

Над Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. През деня ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури по крайбрежието 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност и тук-там ще превали дъжд, по-значителен в Родопите. По високите елементи ще духа сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.

По-хладното време и преваляванията ще продължат и през идната седмица.

В понеделник

вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, повече сутринта и в източните региони. След обяд тук-там в Западна България ще превали и прегърми. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще са сред 23 и 28 градуса.

Във вторник

от юг ще стартират превалявания, в следобедните часове, съпроводени с гръмотевични стихии. Има нараснала възможност в Централна и Източна България преваляванията да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще са по-ниски от нормалните - оптималните, най-вече сред 21 и 26 градуса, в регионите с по-интензивни и продължителни превалявания ще остават под 20 градуса.

Днес в 23 области на страната бе в действие жълт код за дъжд и вятър.

Бурният вятър събори голяма стена в Стария град на Пловдив. По знамение триметровата ограда не затисна преминаващи румънски туристи.

Масивната стена, която е на метри от обновената емблематична къща Клианти в Стария град, рухнала със заплашителен тътнеж тази заран. Унищожила неотдавна поставения дирек от уличното осветяване и смазала кофите за боклук.

Купчината тухли и частите бетонни парчета за малко не смазали паркираните наоколо коли.



Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР