През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт, съобщиха

...
През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт, съобщиха
Коментари Харесай

Ето какви изненади крие времето през следващите дни

През нощта през страната ще премине леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността ще се усили и вплътни и на обособени места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 13°.

Утре от северозапад облачността ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево време, най-късно над югоизточните региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Температурите едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 22° и 27°, в София - към 23°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд най-вече значителна; след обяд от северозапад ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури: 23°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан, по билата мощен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 10°.

В неделя и понеделник в Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево, а над Източна преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, там не са изключени и ръмежи.

Вятърът ще е слаб, в неделя от север-североизток, в понеделник - до сдържан, от югоизток. Дневните температури ще се задържат без основна смяна - най-вече сред 22° и 27°, утринните едва ще се намалят и в по-голямата част от страната ще са сред 8° и 13°.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР