През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От

...
През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От
Коментари Харесай

През нощта ще започне застудяване, но утре ще е слънчево

През нощта през страната ще премине леден атмосферен фронт. От запад ще стартират превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, и с него ще нахлува леден въздух. Със захлаждането дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието ще премине в сняг.

На места там ще се образува и тънка снежна завивка. В източните региони през нощта вятърът ще е към момента от юг и там утринните температури ще са най-високи. Сутринта преваляванията в множеството места ще спрат, най-късно в източните региони. През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее в по-голямата част от страната до слънчево. Температурите към 14 ч. ще са сред 2° и 7°, ще продължат да се намаляват. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще се покачва и в края на деня към този момент ще е към междинното за месец декември. Над Черноморието тук-там в утринните часове ще превалява дъжд. Около обяд преваляванията ще спрат, а по- късно и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и мощен западен вятър, който по здрач ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се намаляват, към 14 ч. ще са сред 4° и 8°.

След нощните превалявания, още сутринта облачността над планините ще се раздра до най-вече слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа мощен запад-северозападен вятър.

Студено, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 0°, на 2000 метра – към минус 7°. В понеделник и вторник ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, в Източна България до сдържан от югозапад. Температурите ще се покачат бързо и във вторник оптималните ще са сред 10° и 15°. В сряда облачността, междинна и висока ще се усили, без превалявания. Температурите ще се задържат бе основна смяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР