През нощта през страната ще преминава студен атмосферен фронт и

...
През нощта през страната ще преминава студен атмосферен фронт и
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно във вторник

През нощта през страната ще минава леден атмосферен фронт и ще бъде облачно и дъждовно. Ще нахлува леден въздух и тук-там, основно по високите полета на Западна България, дъждът ще се примесва със сняг. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Утре преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава.

По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има валежи от дъжд, на обособени места в Североизточна България - дъжд и сняг. Ще е прохладно с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, който по здрач последователно ще отслабва. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 5° и 10°. В София минимална - към 1°, оптималната - към 5°.

Над планините ще има забележителна облачност с превалявания от сняг. След обяд в масивите от Западна България снеговалежите ще стопират и облачността ще са раздира. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще е прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури: 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 17 мин. и залязва в 19 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 28 мин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР