През нощта отначало над Западна, а утре и над Централна

...
През нощта отначало над Западна, а утре и над Централна
Коментари Харесай

Леко захлаждане, облачност и краткотрайни валежи

През нощта изначало над Западна, а на следващия ден и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки и местни интензивни феномени, основно в планинските региони. До среднощ в множеството места преваляванията ще спрат. В източните региони през целия ден ще бъде най-вече слънчево.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен от изток-североизток. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 29° и 34°, тук-там около Дунав и в Горнотракийската равнина до 37°, в София - към 29°. По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е сдържан, след обяд краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 27°-30°.

Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала. Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В обособени региони явленията ще са интензивни. В планините в Източна България ще бъде най-вече слънчево с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър.

Температурите едва ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 18°. ВРЕМЕТО НА 29.07.2022, 30.07.2022 и 31.07.2022 В петък и събота заран ще бъде слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има валежи, съпроводени и с гръмотевици.

В Източна България вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е от източната четвърт, слаб, в Източна България до сдържан. Температурите едва ще се покачат. През нощта против неделя и в неделя вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, тук-там ще превали и прегърми. Без превалявания ще остане в западната част на Дунавската низина и по Черноморието. Температурите още веднъж ще се намаляват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР