През нощта от запад-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд,

...
През нощта от запад-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд,
Коментари Харесай

Утре валежите ще спрат, а след обяд и облачността ще започне да се разкъсва и намалява

През нощта от запад-югозапад ще стартират нови превалявания от дъжд, които ще обзет съвсем цялата страна. На доста места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България преваляванията ще са най-вече от сняг и се чака да се образува нова снежна завивка - до 10-15 см. В Източна България и в Централния Предбалкан ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София към 0°. Утре от запад-северозапад преваляванията ще спрат, а след обяд и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България сдържан. Максималните температури ще са от 3°-4° в северозападните региони до 13-14° тук-там в Южна България, в София към 8°.

В планините още сутринта преваляванията ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира, тук-там и да понижава. Ще духа мощен и плевел западен вятър, който до вечерта ще отслабне до сдържан. Максимална температура на 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към 2°.

По Черноморие ще има забележителна облачност и валежи от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се раздра, тук-там и намалее. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максимални температури - сред 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР