През нощта от запад валежите временно ще спрат, но до

...
През нощта от запад валежите временно ще спрат, но до
Коментари Харесай

Хладно и втровито време утре

През нощта от запад преваляванията краткотрайно ще спрат, само че до сутринта в Лудогорието към момента ще превалява. Ще духа до сдържан западен вятър, като минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София - към 5°. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево време. Ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието. В София оптималната температура ще е към 15°. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е променлива, само че сутринта по северното крайбрежие ще е към момента забележителна и на обособени места ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е сдържан до мощен. Максималните температури ще бъдат 15°-19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево. Само на обособени места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР