През нощта от запад валежите ще се активизират, в Западна

...
През нощта от запад валежите ще се активизират, в Западна
Коментари Харесай

Снеговалежите се активизират, най-силни ще са в...

През нощта от запад преваляванията ще се засилват, в Западна България ще са най-вече от сняг, в останалата част от страната - от дъжд. През нощта и в утринните часове тук-там в централните региони на Дунавската низина ще има условия за поледици. Това предвижда дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Анна Дякова.

В понеделник ще има забележителна облачност, с валежи от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България. Ще духа до сдържан, в Източна България и мощен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се покачат.

Минималните ще са сред минус 1° и 4°, по Черноморието 5°-7°, оптималните от 5°-6° в северозападните региони до 14°-15° в Източна България и крайните югозападни региони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).



Атмосферното налягане e по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали. Над планините ще има забележителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. Ще духа мощен, по билата до плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Във вторник ще доминира облачно време, тук-там с валежи от дъжд, най-вече слаби и краткотрайни. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина ще е до сдържан. По-късно денем от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава и през идващите дни ще бъде променлива, най-вече междинна и висока. Вероятността за превалявания към този момент е по-малка, само че на обособени места в сряда към момента са вероятни краткотрайни валежи. Сутрин ще е студено, само че дневните температури бързо ще се покачват.

Северозападният вятър още в сряда ще отслабне, а в четвъртък ще се смени с югозападен, добавя Блиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР