През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява.

...
През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява.
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в пет области утре

През нощта от югозапад облачността ще се усилва и вплътнява. На места в югозападните региони ще завали дъжд. Утре ще доминира облачно време, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и обилни по количество. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, оптималните - сред 17° и 22°. В София минималната ще е към 7°, оптималната - към 17°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от сняг, тук-там в масивите от Западна България ще са интензивни, обилни по количества и с гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 3°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. След обяд основно в южните региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с оптимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР