През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и на

...
През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и на
Коментари Харесай

Морето остава мираж, дъжд всеки ден

 През нощта от югозапад облачността ще се усилва и на обособени места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Утре нарастването облачността ще обхване по-голямата част от страната, след обяд и през нощта против вторник ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, тук-там в Югозападна България и Рило-Родопския масив интензивни и обилни по количество, превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки.

Без превалявания ще е в крайните североизточни региони, където ще бъде най-вече слънчево, а по здрач и над останалата част от Северна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира. Ще е съвсем безшумно. Максималните температури ще са сред 23° и 28°.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб най-вече от югоизток. Максималните температури ще са сред 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

До края на седмицата въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, към и след обяд краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии, по време на които вятърът ще се усилва и ще бъде с променлива посока. Има условия за градушки.

Временно намаляване и затихване на явленията ще има след среднощ, когато ще бъде съвсем безшумно, ще се обяснява, а с повече слънчеви часове, основно заран, ще е в сряда и четвъртък, както и към неделя. Дневните температури ще са най-вече сред 23° и 28°, с един-два градуса по-високи към средата и в края на седмицата. През интервала по-малко ще са преваляванията в крайните източни региони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР