През нощта, около 3.30 часа, в хотел във Варна професорът

...
През нощта, около 3.30 часа, в хотел във Варна професорът
Коментари Харесай

Почина проф. Александър Чирков!


През нощта, към 3.30 часа, в хотел във Варна професорът ненадейно се е почувствал зле, вдигнал температура и внезапно се е влошил. Въпреки напъните на лекарите е умрял малко по-късно, оповестява БЛИЦ.

Александър Чирков е роден в Лом през 1938 година Оттам нататък обаче версиите за неговото родословие и обществен статус фрапантно се разминават.

Приживе хирургът споделяше, че произлиза от състоятелен жанр, който бил репресиран след 9 септември 1944 година Професорът твърдеше, че е потомък на българи, гърци и македонци. Част от дедите му са лекари, а други били търговци.

Някои от роднините му пък емигрират в Германия още при започване на 40-те, откриват се там и развиват бизнес. Братът на татко му отпътува за Хайделберг, там завършва медицина и построява клиника в Западен Берлин.

Той бе кардиохирургът, направил първата трансплантация на сърце в България през 1986 година, с която завоюва международна известност и благодарност за професионализма си в областта на сърдечните заболявания, интервенции и трансплантациите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР