През нощта облачността ще се увеличи, но ще остане почти

...
През нощта облачността ще се увеличи, но ще остане почти
Коментари Харесай

Топло за сезона време и в близките дни

През нощта облачността ще се усили, само че ще остане съвсем без превалявания. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне, до сутринта в доста региони и ще стихне. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София към 1°. Утре облачността още веднъж ще намалее до слънчево време, най-късно над южните региони. Само на обособени места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, най-вече от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 8°.

Над планините облачността също ще намалее до слънчево време, само че забележителна ще бъде през по-голямата част от деня над масивите от Южна България. Само на обособени места в планините от Югозападна България ще превали слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра - към 0°.

По Черноморието ще има раздрана облачност, забележителна по южното крайбрежие. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който денем ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 10°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР