През нощта облачността ще се увеличи, а в северозападните райони

...
През нощта облачността ще се увеличи, а в северозападните райони
Коментари Харесай

НИМХ: Зимата се завръща с пълна сила

През нощта облачността ще се усили, а в северозападните региони и ще превали дъжд

 Ще духа до сдържан северозападен вятър, с който ще прониква леден въздух. Минималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в София към 1°.

Утре ще бъде най-вече облачно, основно в Югоизточна България с превалявания от дъжд.

Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, в крайните югозападни региони до 11°- 12°, в София към 4°, предвижда дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология пред Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 8°- 9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа до сдържан югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра към 3°, на 2000 метра – минус 1°.

Повишена възможност за превалявания има към 6-7 януари, изначало от дъжд, който с краткотрайното захлаждане тук-там в Северна и високите полета в Западна България ще премине в сняг. Към края на интервала ще се затопли. През първите дни от второто десетдневие температурите още веднъж ще се намалят. Запазва се наклонността за най-вече облачно време с превалявания от дъжд и сняг. По-голяма възможност да са на повече места и по-значителни по количество има към средата на десетдневието.

Към средата на месеца ще се затопли. През първите дни от второто десетдневие температурите още веднъж ще се намалят. Запазва се наклонността за най-вече облачно време с превалявания от дъжд и сняг. По-голяма възможност да са на повече места и по-значителни по количество има към средата на десетдневието.

По-голяма възможност да са на повече места и по-значителни по количество има към средата на десетдневието. Относително по-малка е вероятността за превалявания към 17-18 януари, когато и температурите за малко ще се покачат. През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните. По-голяма възможност за превалявания има през интервала 22-24 януари. През последните дни от месеца вероятността за превалявания понижава, изгледите са за облачно и мъгливо време в равнинната част от страната и повече слънчеви часове в планините и планинските региони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР