През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и да

...
През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и да
Коментари Харесай

Времето през следващите дни: Затопля се, но идва вятър

През нощта облачността ще продължи да се раздира и да понижава, тук-там до най-вече ясно време. Ще духа сдържан северозападен, след среднощ в Северна България – краткотрайно югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и 0°, по-високи ще останат тук-там в северозападните региони, до 3°-5°, в София - към минус 2°.
Утре облачността ще бъде променлива, постоянно намаляваща до слънчево време. Вятърът ще бъде сдържан, в Дунавската низина и планинските региони – до мощен, от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 8°.
Над планините облачността ще е променлива, преди обяд над масивите от Западна България по-често забележителна и на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг. След обяд облачността ще се раздира и ще понижава. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.
Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно до мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
През идващите дни ще бъде прохладно, с променлива облачност, вероятността за превалявания е дребна. В неделя вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен от запад-северозапад, в понеделник ще се усили още. Температурите ще се покачват и в понеделник минималните ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 15° и 20°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР