През нощта облачността ще намалее и над по-голямата част от

...
През нощта облачността ще намалее и над по-голямата част от
Коментари Харесай

Най-сетне: Пролетта идва

През нощта облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Утре над Западна и Централна България ще е най-вече слънчево.

Над източните региони облачността от изток още веднъж ще се усили и по здрач на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от север-североизток. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, оптималните - сред 8° и 13°, в София минимална - към минус 2°, оптималната - към 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна. Привечер на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 8-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Източна България облачността ще е забележителна и по здрач на обособени места ще превали. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

В неделя над Западна България ще бъде най-вече слънчево, над Източна ще има забележителна ниска облачност. В понеделник облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и в понеделник преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 15° и 20°.(НИМХ)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР