През нощта облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока,

...
През нощта облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока,
Коментари Харесай

Ледена епоха: Идат виелици, сняг и студ! Живакът удря минус 15 градуса!

През нощта облачността ще е раздрана, най-вече междинна и висока, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, в София – към 3°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

В събота (6 януари) ще има раздрана облачност, която до вечерта от юг ще се усили. Късно вечерта и през нощта против неделя тук-там в крайните южни региони, основно в Родопската област, ще завали дъжд. Ще духа до сдържан, в източната част на Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, на север от планините до 18°, в София – към 13°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, висока и междинна, само че до вечерта ще се вплътни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е раздрана, само че от юг ще се усилва и до вечерта тук-там в Рило-Родопската област ще завали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималната температура на надморска височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.

В неделя (7 януари) облачността ще бъде най-вече забележителна. До сутринта повече като количество ще са преваляванията в Югозападна България, а денем дъжд ще превали и тук-там в останалата част от страната. В Родопската област са вероятни и гръмотевици. В Централна и Източна България ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен южен вятър, който до вечерта ще отслабне. Температурите ще останат по-високи от нормалните за януари.

В началото на идната седмица оптималните температури ще са под нулата. Минималните ще бъдат в порядъка на -10 до -12 градуса. В Драгоман, Кюстендил и Перник те могат да паднат и до -15. Януарският мраз се чака да продължи по-дълго време. Това предвижда климатологът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева пред NOVA.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР