През нощта облачността ще бъде разкъсана. След полунощ в отделни

...
През нощта облачността ще бъде разкъсана. След полунощ в отделни
Коментари Харесай

Очакват ни валежи и облачно време

През нощта облачността ще бъде раздрана. След среднощ в обособени региони, основно в низините и котловините в Южна България, ще се образува мъгла, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще бъде раздрана, до най-вече слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни региони и там ще превали дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините облачността ще бъде раздрана, над южните региони - най-вече забележителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 8°, на 2000 m - към 1°.

През почивните дни превалявания са малко евентуални, само че от запад облачността ще се усилва и вплътнява до забележителна в неделя. Само на изолирани места в западните региони по-късно денем в неделя е допустимо да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг. С най-вече слаб южен вятър ще се затопля и минималните температури ще са над нулата, а оптималните - към и над 15°, тук-там в Дунавската низина - до 20°. В неделя вятърът ще се обръща от югоизток, в Източна България - до сдържан, оповестиха още от Национален институт по метеорология и хидрология, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР