През нощта облачността от запад отново ще започне да се

...
През нощта облачността от запад отново ще започне да се
Коментари Харесай

Утре над страната ще бъде предимно облачно

През нощта облачността от запад още веднъж ще стартира да се усилва и на доста места в Западна България ще превалява сняг, по долината на Струма - дъжд. Ще бъде съвсем безшумно с минимални температури сред минус 4° и 1°, в София към минус 2°. Утре над страната ще бъде най-вече облачно. Преди обяд тук-там в Западна България към момента ще има снеговалежи, само че в следобедните часове краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър, в Дунавската низина слаб от изток-североизток. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат от 1°-2° в северозападните региони до 9°-11° по Черноморието, в София към 3°. Вечерта от запад-югозапад ще стартират нови превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще обзет съвсем цялата страна. На доста места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България преваляванията ще са най-вече от сняг и се чака да се образува нова снежна завивка - до 10 см.

В планините ще бъде най-вече облачно. През деня тук-там ще има валежи от сняг, по-интензивен през нощта против четвъртък. Под 1000-1200 метра ще вали дъжд и ще има условия за поледици. Ще духа най-вече сдържан югозападен вятър, който вечерта ще се усили до плевел и през нощта против четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад и в Западна Стара планина ще има виелици. Максимална температура на 1200 метра към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че дъжд не се чака. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури - сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР