През нощта облачността намаля, но в следобедните часове от запад

...
През нощта облачността намаля, но в следобедните часове от запад
Коментари Харесай

България е скована от зверски студ! Синоптикът Анна Дякова обяви смразяваща прогноза за първия ден от най-женския месец

През нощта облачността понижа, само че в следобедните часове от запад още веднъж ще се заоблачи и по здрач тук-там в западните региони ще превали сняг. Вятърът ще отслабне, ще е слаб до сдържан от запад-югозапад.

Сутринта ще е студено с минимални температури най-вече сред минус 10° и минус 15°, в обособени региони и по-ниски. Максималните температури ще са сред минус 5° и 0°, в крайните югозападни региони до 3°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Анна Дякова, представена от Фокус.

Атмосферното налягане е близо до междинното за март, денем още веднъж ще се намалява.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб до сдържан от югозапад. Максималните температури ще са сред минус 3° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се заоблачи над масивите в Западна България. Ще духа до сдържан югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – мощен до плевел западен. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 6°.

В София градусите тази заран паднаха до -19°, само че чувството е като за -23°. Според синоптиците, на 1 март в столицата в никакъв случай не е било толкоз студено.В  петък  ще има слаби превалявания – в Северна България и високите котловинни полета – най-вече от сняг, в Южна – най-вече от дъжд. Ще се основат условия за поледици на доста места в страната. Вятърът от югозапад в Източна България краткотрайно ще се усили. Повишението на температурите ще продължи, в доста региони дневните ще са над нулата – сред 3° и 8°, само че в западната и централната част от Дунавската низина вятърът ще е от североизток и там оптималните ще остават негативни – до минус 2°, минус 3°. Сутрешните също ще се покачат, само че отново ще са негативни – в обособени региони до минус 10°.

През  почивните дни  времето ще е изменчиво, ще има и валежи, най-вече слаби и най-вече от дъжд, само че в нощните часове и рано заран, тук-там в Северна и Западна България преваляванията ще са от сняг. Остават условия за поледици и заледявания, с по-голяма възможност в събота.

Справка в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология демонстрира, че за първия ден от месеца е разгласен жълт код за рисково ниски температури, който е в действие за цялата страна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР